Cum stii ca relatia in care esti nu este buna pentru tine

Cum stii ca relatia in care esti nu este buna pentru tine

Dacă ați văzut vreodată o comedie romantică, ați văzut probabil doi oameni care găsesc o cale de a fi împreună - indiferent de ce obstacole stau în calea lor. Motivul este întotdeauna simplu: sunt îndrăgostiți. Dar de pe ecran, dragostea nu este întotdeauna suficientă pentru a face o relație se functioneze in realitate.

De fapt, sentimentele cauzate de dragostea romantică pot fi atât de puternice ca pot convinge oamenii să rămână în relații care sunt nesănătoase, nefolositoare și, în cele din urmă, nefericite - indiferent dacă isi dau seama sau nu. De exemplu, când oamenii s-au uitat la fotografiile partenerilor lor romantici, dopamina - o chimicala asociată cu recompensă care face ca oamenii să se simtă bine - a fost lansată în creierul lor.

Nevoile dvs. nu sunt îndeplinite

Fiecare persoană are diferite "cerințe" care trebuie îndeplinite într-o relație de matrimoniale, potrivit specialistilor. Aceste nevoi pot fi emoționale, cum ar fi timpul de calitate cu partenerul dvs. sau funcționale, cum ar fi solicitarea lor de a gestiona competent banii. Când un partener simte că celălalt nu îndeplinește o cerință, este important să comunici acest lucru. Dacă partenerul acelei persoane nu este dispus să încerce mai greu sa îndeplineasca această nevoie, probabil este timpul să mergem mai departe.

Unul dintre motivele pentru care oamenii stau în relații care nu răspund nevoilor lor  este pentru ca sunt influentati de opiniile negative pe care societatea noastră le are despre cei singuri. Aceasta mentalitate pierde timp prețios și perpetuează nefericirea unei persoane. Ai putea să profiti de acel moment pentru a găsi pe cineva care sa iti ofere ceea ce ai nevoie.

Căutați aceste nevoi la alții

Când vă promovați la locul de muncă sau vă confruntați cu o urgență de familie, care este prima persoană cu care doriti sa comunicati? Într-o relație de împlinire, sănătoasă, răspunsul la aceste întrebări ar trebui să fie partenerul dvs. Intotdeauna ar trebui sa te intorci la partener pentru sprijin, indiferent de cati prieteni ai. Daca esti in relatia potrivita, atunci nici nu iti vei mai dori sa comunici despre lucrurile serioase cu altcineva decat cu partenerul tau.

Ești speriat să ceri mai mult de la partenerul tău

Este firesc să vă simțiți inconfortabil să discutați cu partenerul dvs. despre ceea ce aveți nevoie și nu puteți obține de la relația dvs. Dar daca iti este efectiv teama sa ceri mai mult de la partenerul tau, atunci cu siguranta acea relatie de cuplu nu este una sanatoasa. "Oamenii se pot gândi:" Asta mă va face să par nevoiaș și emoțional". În loc să vorbească, ei suprimă modul în care se simt, continuând cu nemulțumirea și contingența lor din teama de a se simți ca o povară.

Și argumentul care rezultă poate fi mai dăunător pentru relație decât ar fi fost dacă ați fi adresat-o mai devreme. Ascunderea sentimentelor tale adevărate despre modul în care partenerul tău se tratează probabil că prelungește relația toxica mai degrabă decât o salveaza. Dacă nu puteți trece peste teama de a vă confrunta cu partenerul, este probabil timpul să căutați ajutor sau un alt partener. Oricand poti accesa un top site-uri de matrimoniale pentru a vedea care platforma este cea mai populara pentru gasirea unei persoane compatibile cu tine.