Cum stii daca relatia in care te afli este toxica pentru tine

Cum stii daca relatia in care te afli este toxica pentru tine

Este relația mea toxică? Se reduce la asta: Cum vă simțiți în jurul partenerului dvs.? Simți că partenerul dvs. adaugă dramă vieții tale? Nu te simti in largul tau si nu poti comunica deschis si sincer? Ei bine, iata cum poti stii daca relatia in care te afli este toxica pentru tine. Dr. Lillian Sticlă, un expert în comunicare și organism, definește o persoană toxică ca oricine te face să te simți neliniștit în prezența lor sau rău despre tine.

Toxicitatea este subiectivă și nu este o situație de o singură dimensiune. "Suntem cu toții toxici pentru o anumită măsură. Unii oameni găsesc narcisistii insuportabili, de exemplu, în timp ce alții ii găsesc amuzanti. Toxicitatea poate exista, de asemenea, pe un spectru și variază în funcție de grade. Dar este important să înțelegeți ce doriți și aveți nevoie de la partenerul dvs. de matrimoniale, dacă doriți o relație durabilă. Relațiile toxice sunt scoase și subtractive cu sentimente de inconsecvență și instabilitate și se pot manifesta în nenumărate căi. Iată o imagine de ansamblu a semnelor comune, indicatoare ale unei relații toxice - și că ar putea fi timpul să abordăm complet situația, fie să tăiați complet legăturile.

1 Nu te simți confortabil

Dacă observați că vă schimbați discursul sau comportamentul în jurul partenerului dvs. de teamă de judecată sau de ridicol, atunci probabil adaugi o cantitate considerabilă de stres la viața ta. Acest lucru se poate manifesta, de asemenea, ca sentiment neatractiv, controlat și nefericit. Indiferent dacă vă dau aceasta stare în mod intenționat sau nu, dacă nu vă simțiți ca cel mai bun sine în prezența partenerului dvs., atunci e nevoie de altcineva.

2 Vrei să ai reacții viscerale sau fizice în jurul lor

Când vă aflați într-un mediu toxic, sentimentele negative vă pot face rău pentru stomac. Respirația se poate schimba, puteți izbucni sau dezvolta o erupție pe piele și puteți sa nu mai vorbiti foarte clar. Modelele dvs. de mâncare pot fi, de asemenea, perturbate atunci când sunt sub stres ridicat, ducând fie la alimentarea supraalimentară sau restrictivă.

3 Partenerul dvs. vă închide încercările de a-ți comunica sentimentele

Comunicarea este semnul distinctiv al oricărei relații durabile, romantice sau altfel. Dacă comunicați partenerului dvs. că au făcut ceva care te-a rănit și acesta nu continua discutia, sau daca reactioneaza defensiv sau te face să te simți nebun, atunci tu ești intr-o relatie toxica. Când îți pasă de cineva, îți pasă cu adevărat de sentimentele lor, asculți și respectați limitele lor. Oamenii ar trebui să acorde atenție modului în care partenerul lor reacționează atunci când se confruntă cu o problemă.

Ascultă, îsi cere scuze și încearcă să facă mai bine? Sau se înfurie si face situatia chiar mai rea? Comunicarea este despre puterea și controlul în relație, mai degrabă decât să fie de susținere, deschisă sau echilibrată. Simțiți în mod constant că jucați jocuri, si nu din placere. Dacă ați fost vreodată în jurul unei persoane care se joacă în mod constant sau face remarci, atunci știți sentimentul. Acest lucru este stresant, obositor și duce la izolare. Acest lucru vă poate face pe dvs. și pe partenerul dvs. foarte ostil unul față de celălalt.